ochrana-osobnich-udaju-a-archivace-dat-ve-mzdove-a-personalni-agende Rekvalifikační účetní kurzy
popis kurzu
logo skoleni-kurzy




Hledat kurz:



Finanční, právní, daňové, mzdové a účetní kurzy a semináře


 

Studium, školení, kurzy & rekvalifikace nejen pro účetní


Odkazy na podobné kurzy:

Seznam kurzů:

Změny v zákoníku práce od 2. pololetí 2018
... 17.09.2018 Praha  ... Agentura BOVA - RNDr. Ivana Hexnerová

Zákoník práce pro zaměstnavatele - pracovněprávní legislativa v praxi (souvztažnost s občanským zákoníkem)
... 24.09.2018 Praha  ... Top Vision

Zákoník práce v praxi – speciálka
... 16.10.2018 Praha  ... 1. VOX a.s.

Zákoník práce v roce 2018 ve znění dílčích novel
... 17.10.2018 Praha  ... Agentura BOVA - RNDr. Ivana Hexnerová

Zákoník práce pro zaměstnavatele - pracovněprávní legislativa v praxi (souvztažnost s občanským zákoníkem)
... 17.10.2018 Brno  ... Top Vision

Služební zákon ve vztahu k zákoníku práce v praxi
... 25.10.2018 Praha  ... Agentura BOVA - RNDr. Ivana Hexnerová

Zákoník práce se zaměřením na právní minimum pro personalisty
... 19.11.2018 Praha  ... Agentura BOVA - RNDr. Ivana Hexnerová


[?]


... Další podobné kurzy


O firmě:

1. VOX a.s.

Firma VOX působí na trhu vzdělávacích firem od roku 1993 jako fyzická osoba „Ing. Zdenka Vostrovská, CSc. – VOX“. Od roku 1990 do roku 1993 se zabývala vedením účetnictví, likvidací firem, ekonomickým, finančním a daňovým poradenstvím. Vzdělávací aktivity přešly dnem 1. 1. 2005 na akciovou společnost 1.VOX a. s. [dále jen VOX].

...další naše kurzy
 

ŠKOLENÍ: Ochrana osobních údajů a archivace dat ve mzdové a personální agendě (1. VOX a.s.)


Na semináři se seznámíte s problematikou ochrany osobních údajů v oblasti mzdové a personální agendy podle zákona č. 101/2000 Sb. a obecného nařízení EU, známého pod zkratkou GPPR, které nabývá účinnosti dne 25. 5. 2018. Získáte informace, kdy je nutné mít souhlas se zpracováním osobních údajů, kdy je to nadbytečné, co je citlivý osobní údaj a jak je nutné s ním zacházet. Též se dozvíte, jaké jsou archivační lhůty všech dokumentů v personální a mzdové agendě, jaké jsou formy archivace dat a jak se provádí skartace dokumentů. * Ochrana osobních údajů: • právní úprava • definice pojmů (osobní údaj, citlivý údaj, biometrický údaj, anonymní údaj, subjekt údajů, správce údajů, zpracovatel údajů, pověřenec), • zpracování osobních údajů, uchovávání osobních údajů, archivace údajů, výmaz údajů (být zapomenut), • souhlas se zpracováním osobních údajů – kdy je nutný, kdy nikoliv, • povinnosti při zpracování osobních údajů • povinnosti při zpracování citlivých údajů, • práva subjektu údajů, • likvidace osobních údajů, • Úřad pro ochranu osobních údajů, • přestupky, správní delikty, • kamerový systém, • osobní spis, obsah spisu, ochrana osobních údajů v osobním spisu, • inzerát a osobní údaje uchazeče o zaměstnání. Archivace dat: • právní úprava, • základní pojmy (dokument, původce dokumentu, spisová služba, archiválie, archiv, registratura, archivní zpracování, označování dokumentů symboly A, S, V), • evidence dokumentů, archivace dokumentů a vyřazování dokumentů - archivace analogová a digitální, - digitální archivace vlastní a jiným subjektem a povinnosti vůči OSSZ, • spisová služba – pro veřejnoprávní původce (jen stručně), • ochrana archiválií, • síť archivů v ČR, • archivační lhůty jednotlivých dokumentů mzdové a personální agendy - mzdový list, doklady o pracovněprávních náležitostech, - doklady o vzniku, trvání a ukončení PPV, - vnitřní předpisy, - prémiové řády, - docházka do zaměstnání, - doklady o pracovním volnu bez náhrady příjmu, - dovolenky, - důtky, výtky, pozitivní hodnocení zaměstnance, - pracovní výkazy, - účetní záznamy, - doklady o srážkách ze mzdy, - doklady o zdravotním pojištění a sociálním zabezpečení, nemocenském pojištění, ELDP, atd., - mzdové a účetní rekapitulace, - výplatní lístky. Diskuze a dotazy posluchačů....
delete Tento kurz už byl smazán

Pro aktuální kurzy pokračujte na hlavní nabídce:
http://www.rekvalifikacni-ucetni-kurzy.cz

1. VOX a.s.



Cena:
    ... bez DPH: 2.290 Kč / Kurz
    ... včetně DPH: 2.771 Kč / Kurz

Přihláška na školení/seminář


a/nebo je možno poslat prostřednictvím serveru SKOLENI-KURZY.EU
nezávaznou přihlášku na kurz a na budoucí termín, pokud Vám nevyhovují v současnosti nabízené termíny kurzů a/nebo pokud není termín kurzu k dispozici
 

Ochrana osobních údajů a archivace dat ve mzdové a personální agendě


Určeno pro ...

Seminář je určen pro mzdové účetní, personalisty a ostatní osoby, které chtějí získat informace v dané oblasti.


Přednáší ...


Ing. Růžena Klímová
odborná lektorka a konzultantka mzdového účetnictví, specialistka personální agendy


Obsah kurzu/školení


Ochrana osobních údajů:

právní úprava

definice pojmů (osobní údaj, citlivý údaj, biometrický údaj, anonymní údaj, subjekt údajů, správce údajů, zpracovatel údajů, pověřenec),

zpracování osobních údajů, uchovávání osobních údajů, archivace údajů, výmaz údajů (být zapomenut),

souhlas se zpracováním osobních údajů – kdy je nutný, kdy nikoliv,

povinnosti při zpracování osobních údajů

povinnosti při zpracování citlivých údajů,

práva subjektu údajů,

likvidace osobních údajů,

Úřad pro ochranu osobních údajů,

přestupky, správní delikty,

kamerový systém,

osobní spis, obsah spisu, ochrana osobních údajů v osobním spisu,

inzerát a osobní údaje uchazeče o zaměstnání.
Archivace dat:

právní úprava,

základní pojmy (dokument, původce dokumentu, spisová služba, archiválie, archiv, registratura, archivní zpracování, označování dokumentů symboly A, S, V),

evidence dokumentů, archivace dokumentů a vyřazování dokumentů
- archivace analogová a digitální,
- digitální archivace vlastní a jiným subjektem a povinnosti vůči OSSZ,

spisová služba – pro veřejnoprávní původce (jen stručně),

ochrana archiválií,

síť archivů v ČR,

archivační lhůty jednotlivých dokumentů mzdové a personální agendy
- mzdový list, doklady o pracovněprávních náležitostech,
- doklady o vzniku, trvání a ukončení PPV,
- vnitřní předpisy,
- prémiové řády,
- docházka do zaměstnání,
- doklady o pracovním volnu bez náhrady příjmu,
- dovolenky,
- důtky, výtky, pozitivní hodnocení zaměstnance,
- pracovní výkazy,
- účetní záznamy,
- doklady o srážkách ze mzdy,
- doklady o zdravotním pojištění a sociálním zabezpečení, nemocenském pojištění, ELDP, atd.,
- mzdové a účetní rekapitulace,
- výplatní lístky.


Diskuze a dotazy posluchačů.

Cíl školení / poznámka ke kurzu

Na semináři se seznámíte s problematikou ochrany osobních údajů v oblasti mzdové a personální agendy podle zákona č. 101/2000 Sb. a obecného nařízení EU, známého pod zkratkou GPPR, které nabývá účinnosti dne 25. 5. 2018.
Získáte informace, kdy je nutné mít souhlas se zpracováním osobních údajů, kdy je to nadbytečné, co je citlivý osobní údaj a jak je nutné s ním zacházet. Též se dozvíte, jaké jsou archivační lhůty všech dokumentů v personální a mzdové agendě, jaké jsou formy archivace dat a jak se provádí skartace dokumentů.

Další popis (úroveň, minimální znalosti, info o cenách kurzu) ...

Samozřejmostí je občerstvení, podkladové materiály a osvědčení o absolvování pro každého účastníka. Součástí materiálů bude vnitřní předpis o ochraně osobních údajů v personální a mzdové oblasti, doklad o instruktáři o osobních údajích, souhlas se zpracováním údajů, záznamy o zpracování osobních údajů ve vztahu ke kamerovému systému, k údajům v oblasti persnální agendy, mzdové agendy s rozpracováním na jednotlivé dílčí okruhy – pro účely srážek ze mzdy, pro zajištění pracovnělékařských služeb, pro naplnění 4% podílu OZP, pro účely nemocenského a důchodového pojištění, atd.





 
Školení DPH, Daně :
Ochrana osobních údajů a archivace dat ve mzdové a personální agendě |
homehttp://www.rekvalifikacni-ucetni-kurzy.cz/kurz 70181 studium ochrana osobnich udaju a archivace dat ve mzdove a personalni agende

Podtéma školení: DPH, Daně
Kurz je nalezen v sekci: Rekvalifikační kurzy, semináře a školení , Finanční, právní, daňové, mzdové a účetní kurzy a semináře , Management, marketing, prodej a ostatní manažerské kurzy a školení
 

Termíny kurzu

Není vypsaný žádný termín školení, ...

 

Aladdin - mzdy
mzdy | 2018-08-20 

Mzdy a personalistika
mzdy | 2018-08-17 

[?]

Kurzy Praha
kurzy | 2018-08-20 

Kurzy genealogie
kurzy | 2018-08-19 

[?]
 

 
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více zde