ochrana-osobnich-udaju-a-archivace-dat-ve-mzdove-a-personalni-agende Rekvalifikační účetní kurzy
popis kurzu
logo skoleni-kurzy




Hledat kurz:



Finanční, právní, daňové, mzdové a účetní kurzy a semináře


 

Studium, školení, kurzy & rekvalifikace nejen pro účetní


O firmě:

1. VOX a.s.

Firma VOX působí na trhu vzdělávacích firem od roku 1993 jako fyzická osoba „Ing. Zdenka Vostrovská, CSc. – VOX“. Od roku 1990 do roku 1993 se zabývala vedením účetnictví, likvidací firem, ekonomickým, finančním a daňovým poradenstvím. Vzdělávací aktivity přešly dnem 1. 1. 2005 na akciovou společnost 1.VOX a. s. [dále jen VOX].

...další naše kurzy
 

ŠKOLENÍ: Ochrana osobních údajů a archivace dat ve mzdové a personální agendě (1. VOX a.s.)


Na semináři se seznámíte s problematikou ochrany osobních údajů v oblasti mzdové a personální agendy podle zákona č. 101/2000 Sb. a obecného nařízení EU, známého pod zkratkou GPPR, které nabývá účinnosti dne 25. 5. 2018. Získáte informace, kdy je nutné mít souhlas se zpracováním osobních údajů, kdy je to nadbytečné, co je citlivý osobní údaj a jak je nutné s ním zacházet. Též se dozvíte, jaké jsou archivační lhůty všech dokumentů v personální a mzdové agendě, jaké jsou formy archivace dat a jak se provádí skartace dokumentů. * Ochrana osobních údajů: • právní úprava • definice pojmů (osobní údaj, citlivý údaj, biometrický údaj, anonymní údaj, subjekt údajů, správce údajů, zpracovatel údajů, pověřenec), • zpracování osobních údajů, uchovávání osobních údajů, archivace údajů, výmaz údajů (být zapomenut), • souhlas se zpracováním osobních údajů – kdy je nutný, kdy nikoliv, • povinnosti při zpracování osobních údajů • povinnosti při zpracování citlivých údajů, • práva subjektu údajů, • likvidace osobních údajů, • Úřad pro ochranu osobních údajů, • přestupky, správní delikty, • kamerový systém, • osobní spis, obsah spisu, ochrana osobních údajů v osobním spisu, • inzerát a osobní údaje uchazeče o zaměstnání. Archivace dat: • právní úprava, • základní pojmy (dokument, původce dokumentu, spisová služba, archiválie, archiv, registratura, archivní zpracování, označování dokumentů symboly A, S, V), • evidence dokumentů, archivace dokumentů a vyřazování dokumentů - archivace analogová a digitální, - digitální archivace vlastní a jiným subjektem a povinnosti vůči OSSZ, • spisová služba – pro veřejnoprávní původce (jen stručně), • ochrana archiválií, • síť archivů v ČR, • archivační lhůty jednotlivých dokumentů mzdové a personální agendy - mzdový list, doklady o pracovněprávních náležitostech, - doklady o vzniku, trvání a ukončení PPV, - vnitřní předpisy, - prémiové řády, - docházka do zaměstnání, - doklady o pracovním volnu bez náhrady příjmu, - dovolenky, - důtky, výtky, pozitivní hodnocení zaměstnance, - pracovní výkazy, - účetní záznamy, - doklady o srážkách ze mzdy, - doklady o zdravotním pojištění a sociálním zabezpečení, nemocenském pojištění, ELDP, atd., - mzdové a účetní rekapitulace, - výplatní lístky. Diskuze a dotazy posluchačů....

1. VOX a.s.



Cena:
    ... bez DPH: 2.290 Kč / Kurz
    ... včetně DPH: 2.771 Kč / Kurz

Přihláška na školení/seminář


a/nebo je možno poslat prostřednictvím serveru SKOLENI-KURZY.EU
nezávaznou přihlášku na kurz a na budoucí termín, pokud Vám nevyhovují v současnosti nabízené termíny kurzů a/nebo pokud není termín kurzu k dispozici
 

Ochrana osobních údajů a archivace dat ve mzdové a personální agendě


Určeno pro ...

Seminář je určen pro mzdové účetní, personalisty a ostatní osoby, které chtějí získat informace v dané oblasti.


Přednáší ...


Ing. Růžena Klímová
odborná lektorka a konzultantka mzdového účetnictví, specialistka personální agendy


Obsah kurzu/školení


Ochrana osobních údajů:

právní úprava

definice pojmů (osobní údaj, citlivý údaj, biometrický údaj, anonymní údaj, subjekt údajů, správce údajů, zpracovatel údajů, pověřenec),

zpracování osobních údajů, uchovávání osobních údajů, archivace údajů, výmaz údajů (být zapomenut),

souhlas se zpracováním osobních údajů – kdy je nutný, kdy nikoliv,

povinnosti při zpracování osobních údajů

povinnosti při zpracování citlivých údajů,

práva subjektu údajů,

likvidace osobních údajů,

Úřad pro ochranu osobních údajů,

přestupky, správní delikty,

kamerový systém,

osobní spis, obsah spisu, ochrana osobních údajů v osobním spisu,

inzerát a osobní údaje uchazeče o zaměstnání.
Archivace dat:

právní úprava,

základní pojmy (dokument, původce dokumentu, spisová služba, archiválie, archiv, registratura, archivní zpracování, označování dokumentů symboly A, S, V),

evidence dokumentů, archivace dokumentů a vyřazování dokumentů
- archivace analogová a digitální,
- digitální archivace vlastní a jiným subjektem a povinnosti vůči OSSZ,

spisová služba – pro veřejnoprávní původce (jen stručně),

ochrana archiválií,

síť archivů v ČR,

archivační lhůty jednotlivých dokumentů mzdové a personální agendy
- mzdový list, doklady o pracovněprávních náležitostech,
- doklady o vzniku, trvání a ukončení PPV,
- vnitřní předpisy,
- prémiové řády,
- docházka do zaměstnání,
- doklady o pracovním volnu bez náhrady příjmu,
- dovolenky,
- důtky, výtky, pozitivní hodnocení zaměstnance,
- pracovní výkazy,
- účetní záznamy,
- doklady o srážkách ze mzdy,
- doklady o zdravotním pojištění a sociálním zabezpečení, nemocenském pojištění, ELDP, atd.,
- mzdové a účetní rekapitulace,
- výplatní lístky.


Diskuze a dotazy posluchačů.

Cíl školení / poznámka ke kurzu

Na semináři se seznámíte s problematikou ochrany osobních údajů v oblasti mzdové a personální agendy podle zákona č. 101/2000 Sb. a obecného nařízení EU, známého pod zkratkou GPPR, které nabývá účinnosti dne 25. 5. 2018.
Získáte informace, kdy je nutné mít souhlas se zpracováním osobních údajů, kdy je to nadbytečné, co je citlivý osobní údaj a jak je nutné s ním zacházet. Též se dozvíte, jaké jsou archivační lhůty všech dokumentů v personální a mzdové agendě, jaké jsou formy archivace dat a jak se provádí skartace dokumentů.

Další popis (úroveň, minimální znalosti, info o cenách kurzu) ...

Samozřejmostí je občerstvení, podkladové materiály a osvědčení o absolvování pro každého účastníka.





 
Školení DPH, Daně :
Ochrana osobních údajů a archivace dat ve mzdové a personální agendě |
homehttp://www.rekvalifikacni-ucetni-kurzy.cz/kurz 70181 studium ochrana osobnich udaju a archivace dat ve mzdove a personalni agende

Podtéma školení: DPH, Daně
Kurz je nalezen v sekci: Rekvalifikační kurzy, semináře a školení , Finanční, právní, daňové, mzdové a účetní kurzy a semináře , Management, marketing, prodej a ostatní manažerské kurzy a školení
 

Termíny kurzu


05.04.2018 - Praha

2.290 Kurz bez DPH

Přihlásit
[Order] Objednat

5. 4. 2018; 9:00–14:00 - - - - - kód: 1804910 - 2 290 Kč + DPH Základní cena, kód: 180491A - 4 351 Kč + DPH cena pro 2 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu , kód: 180491B - 6 183 Kč + DPH cena pro 3 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu , kód: 180491C - 7 786 Kč + DPH cena pro 4 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu


10.05.2018 - Praha

2.290 Kurz bez DPH

Přihlásit
[Order] Objednat

10. 5. 2018; 9:00–14:00 - - - - - kód: 1803920 - 2 290 Kč + DPH Základní cena, kód: 180392A - 4 351 Kč + DPH cena pro 2 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu , kód: 180392B - 6 183 Kč + DPH cena pro 3 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu , kód: 180392C - 7 786 Kč + DPH cena pro 4 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu

 
2002 - Connection refused